آیا می دانید که چرا برخی از مردم مصرف محصولات سالم را جدی نمی گیرند؟
چون از خطر پنهان برای سلامتی انسان خبر ندارند.
حال ما شما را با این خطرها آشنا می کنیم:
امروزه بیماری سرطان تبدیل به معضلی بزرگ برای سلامتی انسان گردیده و کمتر خانواده ای را میتوان یافت که از آن لطمه ندیده باشد. دانشمندان معتقدند که برخی داروها و سمومی که از اواسط صده میلادی گذشته برای مقاصد پزشکی و دفع آفات نباتی استفاده می شدند و یا هنوز می شوند، عامل اصلی این تبعات در زمان حاضر می باشند. این ترکیبات که آلاینده های آلی پایدار نام دارند، گرچه خدمات شایانی در کنترل آفات و ناقلین بیماریها (مالاریا) نموده اند، ولی بدلیل ایجاد اختلال در سیستم دفاعی جانوران و انسانها و در عین حال باقی ماندن طولانی مدت در طبیعت و بدن جانوران، بسیار خطرناک بوده و موجب عوارض جبران ناپذیر از جمله سرطان می شوند. از مهمترین این ترکیبات د.د.ت و سایر سموم کلره است. اینگونه ترکیبات آلی کلره در صنعت نیز با نام روغن های صنعتی (اسکارل) با خواصی خطرناک همانند آنچه در فوق گفته شد وجود دارند.
قابل توجه کشاورزان محترم و حتی خانه دارانی که از محصولات باغچه حیاط خود استفاده می کنند:
آلاینده های آلی پایدار کدامند؟
آلاینده ها آلی پایدار، ترکیبات سمی کلره هستند که اغلب آنها در سالیان گذشته به عنوان آفت کش در مزارع کشاورزی مورد استفاده قرار می گرفتند. این ترکیبات بدلیل پایداری زیاد در محیط زیست، تجمع در بافت های چربی موجودات زنده و نیز نیمه فرار بودن، منجر به پیامدهای بهداشتی و زیست محیطی خطرناک برای انسان و سایر موجودات زنده از جمله اثرات منفی بر روی جنین می شوند. بعلت فراگیر بودن این مشکلات، اقدامات و توافقات جهانی برای کنترل این ترکیبات آغاز گردید که نهایتا منجر به شکل گیری کنوانسیونی در استکهلم سوئد شد. از اهداف این معاهده که کنوانسیون آلاینده های آلی پایدار (POPS) نامگذاری شده است، عدم تولید این آلاینده های و جایگزینی شان با مواد کم خطرتر، کاهش و ممنوعیت مصرف، ممنوعیت واردات و صادرات، ازبین بردن مواد ذخیره شده از قبل و پاکسازی مناطق آلوده به آنهاست.